Geen competitie tot en met het weekend van 7/8 november 2020

De rijksoverheid heeft afgelopen dinsdagavond bekend gemaakt dat ter bestrijding van het snelgroeiende aantal coronabesmettingen ingrijpende maatregelen moeten worden genomen. Deze gaan vanavond (14 oktober) om 22.00 uur in. Voor de sport betekent dit concreet dat de komende 4 weken niet in competitieverband mag worden gespeeld. Alleen jeugd tot 18 jaar mag onderling blijven trainen en spelen bij de eigen vereniging. Over 2 weken zal worden beoordeeld of na deze periode van 4 weken nog verdere maatregelen dienen te worden genomen. 
NOC*NSF werkt op dit moment het protocol ‘Verantwoord Sporten’ bij, waarna we ook de nieuwe versie van het Coronaprotocol Basketbalcompetities op onze site zullen plaatsen. De actuele versies zijn altijd hier te vinden:

https://www.basketball.nl/competities/competitiezaken/coronavirus/

Alle wedstrijden in deze periode zullen op een fictieve wedstrijddatum aan het einde van de betreffende competitie worden gezet, zodat de verenigingen deze in onderling overleg weer kunnen inplannen  zodra het weer mogelijk is. Mochten vanwege corona niet gespeelde wedstrijden toch niet opnieuw ingepland kunnen worden, dan zullen ze als niet gepland worden beschouwd zonder verdere consequenties! 

We begrijpen dat dit alles voor de verenigingen, beoefenaars en volgers van het basketball zeer ingrijpend is. Maar we realiseren ons ook dat deze maatregelen nodig zijn. We roepen iedereen dan ook op de maatregelen op te volgen, zodat we met zijn allen het basketball zo snel mogelijk weer kunnen hervatten. 

!!!De trainingen van onze U14, U16 en U18 teams gaan gewoon door!!!