Reglementen

Spelregels

Hieronder vindt u de Officiële Basketballregels. Het is voor ieder lid noodzakelijk om te weten hoe basketbal gespeeld moet worden. Neem dus eens rustig de tijd om met aandacht het spelregelboek door te nemen. Hierdoor begrijp je niet alleen de beslissingen van de scheidsrechters veel beter, maar je wordt er zelf ook een betere basketballer van!

Officiële basketballregels 2008 (2.218 kB) Officiële basketballregels 2008 zoals aangenomen op 26 april 2008 te Beijing, China
Spelregelwijzigingen 2010 (237 kB) Officiële spelregelwijzigingen seizoen 2010/2011
Vergelijkingsdocument 2010 (659 kB) Interpretaties van de NBB op de officiële FIBA Basketball Regels 2010
Mini Basketball Spelregels 2006 (1.913 kB) Mini Basketball Spelregels 2006 (649 kB)
Handleiding jurytafel Handleiding voor het invullen van wedstrijdsheets.
De handleiding voor het timer-apparaat (bediening van de wedstrijdklok) is hieronder bij het kopje 'Bezetting wedstrijdtafel' te vinden.

LET OP: je hebt het programma Acrobat Reader nodig om de PDF-bestanden te kunnen openen. Heb je nog geen Acrobat Reader, klik dan hier om het programma te downloaden en te installeren.

Wedstrijdreglement

De tekst van het Rayon Wedstrijd Reglement van Rayon Noord is te downloaden van de officiële website van de Basketbal Bond.

Huishoudelijk Reglement

Hieronder vindt u het Huishoudelijk Reglement van E.S.B.C. Menhir.

Huishoudelijke Reglement (24 kB) Huishoudelijk Reglement met informatie over contributie, fluiten, "tafelen", vervoer, tenue, etc.

Kleding en schoeisel

Het tenue van ESBC Menhir bestaat uit een rood shirt en rood broekje (sponsortenues kunnen eventueel een afwijkende kleursamenstelling hebben). Alle spelers moeten hetzelfde tenue dragen. De spelersnummers 0, 1, 2 en 3 zijn niet toegestaan. Bij een incorrect tenue of onjuist (of geen) spelersnummer geldt € 5,00 boete. Goed schoeisel is verplicht. De schoenen mogen niet buiten gedragen zijn en geen aflatende zolen hebben.

Bezetting wedstrijdtafel

De timer, scorer en wedstrijdsecretaris (met gele band uit de koffer) dienen 20 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. De eerste bezetting van de dag dient een half uur van te voren aanwezig te zijn om alles klaar te zetten. De namen van de personen die de bezetting vormen, worden op de website vermeld (op de pagina 'Wedstrijdprogramma' in het menu).

Handleiding jurytafel (649 kB) Dit is een handig document als je wilt weten hoe je een scoresheet goed invult, hoe je de signalen van de scheidsrechter moet interpreteren en hoe het met de 24-secondenklok zit.
Handleiding scoreformulier (42 kB) Voorbeeld scoreformulier waarop aangegeven is hoe je een scoresheet moet invullen.

Scheidsrechters

De scheidsrechters kunnen op de website lezen wanneer, waar en hoe laat ze moeten fluiten. Kun je niet, zorg dan zelf voor een vervanger. Doe dit tenminste een week van tevoren.

Hieronder vind je een overzicht van de scheidsrechters binnen onze club. Als je niet kunt, kun je een van hen benaderen.

Naam
Johan Postmus
Jan Weerts
Jeroen Zantingh
Johannes Dijkstra
Arnold van der Meulen
Nils Hettinga
Rob Dijkstra
Ali Carti
Mats Haven
Danny Nowee

Teams


H1
U20
U18
U16

Social media


Facebook
Twitter
© 2018 ESBC Menhir. Ontwerp & realisatie: Jeroen Zantingh
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthouden?
Wachtwoord vergeten