Reglementen

Spelregels

Hieronder vindt u de Officiële Basketballregels. Het is voor ieder lid noodzakelijk om te weten hoe basketbal gespeeld moet worden. Neem dus eens rustig de tijd om met aandacht het spelregelboek door te nemen. Hierdoor begrijp je niet alleen de beslissingen van de scheidsrechters veel beter, maar je wordt er zelf ook een betere basketballer van!

Officiële basketballregels 2018 (2.218 kB) Officiële basketballregels 2018.
Spelregelwijzigingen 2018 (237 kB) Officiële spelregelwijzigingen seizoen 2018/2019
Handleiding jurytafel Handleiding voor het invullen van wedstrijdsheets.
De handleiding voor het timer-apparaat (bediening van de wedstrijdklok) is hieronder bij het kopje 'Bezetting wedstrijdtafel' te vinden.

LET OP: je hebt het programma Acrobat Reader nodig om de PDF-bestanden te kunnen openen. Heb je nog geen Acrobat Reader, klik dan hier om het programma te downloaden en te installeren.

Wedstrijdreglement

De tekst van het Rayon Wedstrijd Reglement van Afdeling Noord is te downloaden van de officiële website van de Basketbal Bond.

Huishoudelijk Reglement

Hieronder vindt u het Huishoudelijk Reglement van E.S.B.C. Menhir.

Huishoudelijke Reglement (24 kB) Huishoudelijk Reglement met informatie over contributie, fluiten, "tafelen", vervoer, tenue, etc.

Privacy verklaring

Hieronder vindt u de privacy verklaring van E.S.B.C. Menhir.

Privacy verklaring (207 kB) Hoe gaat E.S.B.C. Menhir om met de privacy van haar leden.

Bezetting wedstrijdtafel

De timer, scorer en wedstrijdsecretaris (met gele band uit de koffer) dienen 20 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. De eerste bezetting van de dag dient een 20 minuten van te voren aanwezig te zijn om alles klaar te zetten. De namen van de personen die de bezetting vormen, worden op de website en in de basketbalapp vermeld (Tafelindeling).

Handleiding jurytafel (649 kB) Dit is een handig document als je wilt weten hoe je een scoresheet goed invult, hoe je de signalen van de scheidsrechter moet interpreteren en hoe het met de 24-secondenklok zit.
Handleiding scoreformulier (42 kB) Voorbeeld scoreformulier waarop aangegeven is hoe je een scoresheet moet invullen.

Scheidsrechters

De scheidsrechters kunnen op de website lezen wanneer, waar en hoe laat ze moeten fluiten. Kun je niet, zorg dan zelf voor een vervanger. Doe dit tenminste een week van tevoren.

Hieronder vind je een overzicht van de scheidsrechters binnen onze club. Als je niet kunt, kun je een van hen benaderen tijdens de trainingen.

Naam
Jan Weerts
Jeroen Zantingh
Jehannes Dijkstra
Arnold van der Meulen
Rob Dijkstra
Ali Carti
Mats Haven
Niels Haven
Max Steehouwer
Peter Postma
Henk Huisman
Erik Huisman

Teams


H1
U22
U20
U16

Social media


Facebook
Twitter
© 2018 ESBC Menhir. Ontwerp & realisatie: Jeroen Zantingh
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthouden?
Wachtwoord vergeten